Hitta ett bra kontor

Standard

Kanske du precis har startat upp din verksamhet eller så har du hållit på ett tag och suttit hemma vid och jobbat. Att skaffa sig ett kontor i annan lokal kan alltid vara bra på så sätt att man kommer hemifrån och jobbar kanske mer effektivt än vad man gör hemma. Det är också trevligare när man får besök av kunder att sitta i en lokal som är attraktiv.

office woman

Det finns många olika lediga lokaler som bara är att flytta in i, samtidigt så kan det vara en kostnadsfråga vilken typ av lokal eller kontor man har råd med just nu. Ta dig tid att kolla runt för att se vad som finns tillgängligt som kan passa dig. Ett kontor ska vara en arbetsplats där du inte bara sitter bra utan det ska även vara funktionsdugligt och kännas stimulerande och kreativt.

Att veta riktigt vad som kan tänkas behövas på sitt nya kontor kan vara svårt så här kommer lite handfasta tips.

Skrivbord och arbetsstol

Ergonomin är viktig då det kommer till arbetsplatsen och avgörande för den som arbetar på kontor för att slippa onödiga påfrestningar på kroppen som i sin tur leder till ökad sjukfrånvaro. För att veta vad som gäller så har arbetsmiljöverket tydliggjort detta. Ett av kraven är möjligheten att höja och sänka skrivbordet. Viktigt är också sittkomforten, då många timmar kan spenderas i kontorsstolen.

Kontorstillbehör

Om vi här bortser från den tekniska biten och bara koncentrerar oss på de övriga praktiska prylarna så kan listan ändå bli oändlig, och vi anger de mest användbara. Pennor med både blyerts och kulspets kan behövas. Köp på dig ett gäng, då dessa har en tendens att vandra iväg. Post-It lappar och block kan vara bra om du skulle vilja anteckna något. Papper för utskrift och en dokumentförstörare om du hanterar känslig information, så dessa inte kommer i fel händer. En papperskorg för att kunna slänga skräp i.

Förvaring

Att kunna förvara dina saker är ju bra, då det annars lätt blir överbelamrat på ditt skrivbord. Något typ av dokumentskåp eller en bokhylla kan lätt råda bort på detta. För att kunna förvara dina värdepapper och annat viktigt kan ett kassaskåp passa uppgiften. Dessa finns i en hel del olika utföranden och storleken du behöver beror på vad du behöver förvara. Ett bra tips när det kommer till dessa är att välja ett med brandskydd. En del kassaskåp garanterar då skydd av dokumenten upp till två timmar under brand.